تعمیر پرینتر سونوگرافی Thermal printer

تعمیر پرینتر سونوگرافی Thermal printer

لطفا توجه داشته باشید که پرینتر حرارتی خود را به مرکز معتبر برای تعمیر ارسال کنید تا از هزینه اضافی و یا خرابی های بیشتر در دستگاه جلوگیری شود

 

پرینتر حرارتی

تعمیر پرینتر سونوگرافی سونی 

تعمیر پرینتر سونوگرافی میتسوبیشی

 

پرینتر های حرارتی یکی از پر کاربرد ترین پرینتر ها در دستگاه های سونوگرافی و یا اکوکاردیوگرافی می باشد.

پرینتر های حرارتی از قیمت های محتلفی تشکیل شده و تمامی این اجزا وقتی با هم به صورت همانگ کار کند پرینتر قادر به درست کار کردن خواهد بود ، اما ایرادتی برخی اوقات برای این پرینتر ها بوجود می آید که در این مقاله سعی داریم به آن بپردازیم .

معمولا پرینتر های مورد استفاده در ایران از دو برند مطرح جهان می باشد : پرینتر حرارتی سونی و پرینتر حرارتی میتسوبیشی که معمولا پرینتر های حرارتی سونی بیشتر اسفاده می شود .

بیشتر دستگاه های سونوگرافی و یا دستگاه های اکوکاردیوگرافی از پرینتر های سونی استفاده میکنند البته پرینتر های میتسوبیشی هم مورد استفاده قرار میگیرد اما نسبت تعداد نصب آن کمتر از سونی می باشد .

در مجموعه ایران التراسوند ما هر دو برند را تعمیر میکنیم در صورتی که برای پرینتر دستگاه سونوگرافی شما مشکلی پیش آمد می توانید با ما در تماس باشید تا بهترین خدمات را دریافت کنید .

پرینتر سونوگرافی چگونه کار می کند ؟

پرینتر های حرارتی اصولا به دو صورت کار میکنند : حرارتی مستقیم و انتقال دهنده حرارت ،

پرینتر های حرارتی انتقال دهنده حرارت : چاپگرهای از نوع انتقال حرارت، در قالب روبان‌ها (رول مواد پوشش داده شده با جوهر) از جوهر استفاده می‌کنند. در این چاپگرها، روبان در نقاط خاصی گرم شده و سپس جوهر ذوب شده، بر روی کاغذ ریخته می‌شود.

پرینتر های حرارتی مستقیم که پرینتر های سونوگرافی از این مدل می باشد به این شکل کار میکند که دارای یک هد حرارتی بوده که به ایجاد گرما می‌پردازد. این هد حرارتی در هنگام حرکت، کاغذ مخصوص را در نقاط خاصی گرم می‌کند. هر نقطه‌ای که گرم می‌شود، در آن نقطه رنگ مشخص شده نیز نمایان خواهد شد.

شاید بپرسید پس جوهر لازم برای پرینت از کجا تامین می شود ؟

از آنجایی که رنگ‌ها در خود کاغذ وجود دارند، پس کیفیت چاپ نیز می‌تواند تاحدودی محدود باشد. اکثر کاغذهای حرارتی فقط دارای رنگ سیاه هستند.

 

آیا کیفیت پرینتر های سونوگرافی هم متفاوت است ؟

بله ، یکی دیگر از مواردی که کیفیت را تحت تأثیر قرار می‌دهد، دقت DPI (یا همان نقطه در هر اینچ) هد حرارتی است. هر چه تعداد نقاطی که امکان گرم شدن دارند، در هد چاپگر بیشتر باشد، آنگاه وضوح چاپ نیز بالاتر خواهد بود. یک پرینتر حرارتی عادی، دارای DPI حدود 200 الی 300 است. این در حالی است که یک چاپگر ZINK می‌تواند به رقم‌های بسیار بالاتر از این نیز دست پیدا کند.

پرینتر حرارتی چگونه کار میکند ؟

در چاپگر حرارتی مستقیم یک هد وجود دارد که برای انجام عمل چاپ دستگاه به گرم شدن این هد نیاز دارد. بعد از گرم شدن بخشی از این هد، کاغذ با آن قسمت برخورد می‌کند و با این کار اطلاعات موردنیاز شما در آن نقاط چاپ خواهند شد. کاغذی که برای چاپ در دستگاه حرارتی استفاده می‌شود که دارای جنس خاصی بوده و جوهر در خود کاغذ وجود دارد. تصویر چاپ‌شده توسط این پرینترها بیشتر به رنگ سیاه‌وسفید است. طول عمر اطلاعات پاک‌شده بر روی این کاغذ‌ها محدود است و بعد از مدتی تمامی آن‌ها پاک خواهند شد.

مزایای استفاده از پرینتر حرارتی نسبت به سایر چاپگرها

  • سرعت چاپ در چاپگر حرارتی بسیار بالاتر از چاپگرهای دیگر است، این امر در بالا رفتن راندمان کاری تاثیر زیادی دارد.
  • پرینترهای حرارتی کمتر دچار استهلاک می‌شوند و طول عمر بیشتری نسبت به پرینترهای دیگر دارند.
  • درصورتی‌که این پرینترها دچار خرابی شوند، زمان و هزینه کمتری برای تعمیر نیاز دارند.
  • پرینتر حرارتی به دلیل داشتن سایز کوچک خود فضای کمتری نیاز دارد. این پرینتر برای محیط‌های کوچک مناسب است.
  • این دستگاه در حین کار صدای بسیار کمی تولید می‌کند.
  • دوام و محو ناپذیری: ازنظر دوام، پرینترهای حرارتی به‌خصوص ترکیب برچسب پلاستیکی و نوار رزین قابل مقایسه با شیوه جوهر و کاغذ قدیمی نیست.
  • جوهرهای عادی به‌راحتی چکه می‌کنند و زمانی که در معرض آفتاب و یا حرارت قرار می‌گیرند خوانا نیستند، درحالی‌که تصاویر چاپ‌شده با پرینتر حرارتی دوام بیشتری در مواجه با عناصر تخریبی دارند.

 

حالا که با طرز کار پرینتر های حرارتی ( پرینتر سونوگرافی ) آشنا شدید بریم سراغ  ایراد هایی که این دستگاه پر کاربرد با آن مواجه می شود .

البته توصیه میکنم در صورت خرابی پرینتر دستگاه سونوگرافی خود آن را به یک مرکز تعمیرات حرفه ای بسپارید و از سپردن پرینتر خود به افراد غیر متخصص برای تعمیر آن خودداری کنید ، چرا که معمولا افراد غیر حرفه ای آسیب های جدی به دستگاه شما وارد می کنند .

 به طور کلی پرینتر سونوگرافی ( پرینتر حرارتی ) از 3 قسمت کلی تشکیل شده است :

1 قسمت مکانیک دستگاه پرینتر حرارتی

2 قسمت الکترونیک دستگاه پرینتر

3 قسمت چاپ یا همان هد پرینتر حرارتی (printhead) این قسمت اصلی ترین قسمت پرینتر می باشد .

 

معمولا ایراداتی که در قسمت مکانیک پرینتر حرارتی شما بوجود می آید می تواند با سرو صدای بسیار همراه باشد که ناشی از خرابی چرخ دنده های انتقال دهنده قدرت به قسمت های دیگر دستگاه می باشد در برخی اوقات هم گرد و خاکی که در دستگاه نفوذ کرده دلیل این مشکل است .

پرینتر سونوگرافی قسمت مکانیک

در برخی اوقات هم پرینتر سونوگرافی شما نیاز به سرویس کامل دارد هم گردو خاک داخل آن تمیز شود هم چرخ دنده ها کنترل و روانکاری شود تا مشکلات ناشی از این قسمت حل شود . در تصویر بالا قسمتی از سیستم مکانیک یک پرینتر حرارتی را مشاهده میکنید که به تازگی سرویس شده است.

در قسمت مکانیک ایرادت رایج دیگری مانند پارگی تسمه پرینتر سونوگرافی وجود دارد و یا خرابی آرمیچر پرینتر حرارتی که هر دو در قسمت مکانیک دستگاه می باشد و می تواند ایراد جدی در پرینتر بوجو بی اورد و آن را کار بی اندازد .

در تصویر بالا شما تسمه پربنتر حرارتی را هم می توانید مشاهده کنید که این تسمه نوعی خاص از تمسه می باشد پس از بکار بردن تسمه های متفرقه جدا خودداری کنید چرا که سایز نبودن آن می تواند سرعت پرینتر را کم و سا زیاد کند و این باعث خرابی خروجی تصویر شما خواهد شد .

تسمه پرینتر حرارتی
تسمه پرینتر حرارتی
تسمه پرینتر سونوگرافی

قسمت الکترونیک پرینتر های حرارتی

در قسمت حرارتی پرینتر های حرارتی ما دو بخش منبع تغذیه و مادربرد را داریم که هر دو قیمت امکان خرابی را دارند و می توانند مانع کار کردن کلی و یا جزئی دستگاه پرینتر شما شوند .

قسمت مادربرد پرینتر حرارتی را در تصویر زیر مشاهده میکنید ، اصولا خرابی های ناشی از برد پرینتر سونوگرافی را می توان با تعویض آن و در برخی مواد که ممکن باشد با تعمیر آن حل کرد و معمولا هم ایراد رایج دوم بعد از پارگی تسمه پرینتر می باشد .

 

مادربرد پرینتر حرارتی

 

همانطور که در تصور بالا مشاهده میکنید ، شما هر دو برد الکترونیکی پرینتر حرارتی را مشاهده میکنید که شامل دو برد مادر برد و همچنین منبع تغذیه می باشد هر دو قسمت بالا به نوسان برق حساس می باشند و همچنین رطوبت بالا و یا مایعات تاثیر منفی روی این مدارها میگذارد تا جایی که امکان سوحتن این مدار ها می باشد در برخی مواقع نفوذ گردو خاک زیاد در پرینتر باعث بالا رفتن دمای داخلی آن و بسته شدن محفظه ورود و خروج هوا که همان قسمت تهویه هوای پرینتر حرارتی می باشد می شود ، اهمیت سرویس پرینتر سونوگرافی را می توان در این مورد که گفته شد متوجه شد .

در تصویر بالا قسمت فن پرینتر حرارتی را مشاهده میکنید برخی اوقات بدلیل از کار افتادن این فن و یا گردو خاک زیادی که در این فن جمع می شود این قسمت نمی تواند هوای داخل پرینتر را به خوبی به جریاد بی اندازد و این موضوع باعث بالا رفتن دمای داخلی پرینتر سونوگرافی شما می شود و برد تغذیه پرینتر حرارتی شما در طولانی مدت می سوزد در برخی مواقع هم برد مادربرد پرینتر حرارتی شما از می سوزد ، پس از عملکرد دقیق این فن همیشه مطمئن شوید .

پرینتر حرارتی سونوگرافی
پرینتر حرارتی سونوگرافی

در برخی موارد کانکتور های خروجی پرینتر دچار لحیم سردی می شوند و یا پایه های اتصال آنها معیوب می شود که این مشکل خیلی کم پیش می آید ولی کاملا قابل تعمیر می باشد اصولا کانکتور ها و پورت های خروجی را می توان تعمیر کرد ، در تصویر بالا می بینید که پرینتر قیمتی برای اتصال به ارت دارد که ما در ایران مانند خیلی از وسایل دیگر از آن استفاده نمیکنیم ولی توصیه میکنم استفاده از اتصال به زمین هر دستگاهی را جدی بگیرید چون باعث می شود از دستگاه شما دربرابر نوسانات برق محافظت کند .

 

قسمت بعدی پرینتر حرارتی که آسیب می بیند بخش هد حرارتی آن می باشد که معمولا بدلیل استفاده از کاغذ نامرغوب و قلابی آسیب میبیند ، اگر از کاغذ های حرارتی اصلی استفاده کنید معمولا این قسمت آسیبی نمی بیند اما استفاده از کاغذ های قلابی به مرور باعث آسیب زدن به این بخش از دستگاه می شود ،

هر چند کاغذ های حرارتی قلابی ارزان تر از نسخه اصلی می باشد اما کیفیت آن ها هم کمتر است و ماندگاری تصویر روی آن هم بسیار کم تر از کاغذ های اصلی می باشد حتما توصیه میکنم همیشه از کاغذ های حرارتی اصلی استفاده کنید .

در تصویر زیر هد حرارتی پرینتر را مشاهده میکنید البته در برخی موارد هم این هد کسثیف می شود که از می توانید با تمیز کردن آن مشکل را حل کنید معمولا در بسته بندی ااین پرینتر ها یک هد کلین می باشد که می توانید از آن استفاده کنید .

هد حرارتی پرینتر

 

در نوشه بالا سعی شد تا جای ممکن ایراد هایی که برای پرینتر دستگاه سونوگرافی و یا پرینتر دستگاه اکوکاردیوگرافی شما می تواند بوجود بی آید شرح داده شود .اما سعی کنید تعمیر و حتی سرویس پرینتر های حرارتی خود را بدست یک متخصص فنی بسپارید تا کار به صورت دقیق انجام شود و مشکلی برای پرینتر ایجاد نشود .

برای تعمیر پرینتر سونوگرافی خود می توانید با ما در تماس باشد .

(( تماس با ایران التراسوند ))

با آرزوی بهترین ها برای شما .

 

5 دیدگاه روشن تعمیر پرینتر سونوگرافی Thermal printer

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت